EN DANS PÅ LOGEN

 
Danstyp Schottis
Ursprungsland Sverige
Musik En dans på logen - Anita Lindblom
Koreografi Sylva och Bertil Nilsson, Dansgruppen HOPPET, Göteborg 2003 04 29
Fattningar Enkel midjefattning, polskefattning, varsoviennefattning (damen gör hands up och kavaljeren fattar med sina händer, vänster i vänster och höger i höger)
Steg Schottissteg, snoaomdans, gångsteg, speciella steg (Vägen till ön)
Utgångsställning Parvis i öppen ring
       
1 Två schottissteg framåt, en parisersväng på ett schottissteg + ett schottissteg framåt (som Nippran) omdans med åtta snoa.
Upprepa, men med fyra snoaomdans + kavaljer fyra gångsteg och dam tre gångsteg och en markering med vänsterfoten. Under de fyra gångstegen tages varsoviennefattning

 

2 En omgång "Vägen till ön" (damen avslutar med ett trampsteg för att kunna börja nästa tur med höger fot).

 

3 Med samma fattning dansas två schottissteg framåt och fyra gångsteg. Därefter två schottissteg framåt, kavaljeren avslutar med att släppa damens vänsterhand och dansar fyra gångsteg framåt medan damen svänger upp i en parisersväng medsols och alla fattar varandras händer på stor ring, damen med ansiktet mot ringens mitt och kavaljeren utåt.
Dansa ett schottissteg mot varandra och ett schottissteg från varandra, släpp vänsterhänderna och dansa ett halvt varv medsols så kavaljeren står inåt ringen och damen står utåt, fatta varandras vänsterhänder.
Dansa ett schottissteg mot varandra och ett schottissteg från varandra, släpp varandras högerhänder och fatta enkel midjefattning samtidigt som man på fyra gångsteg vrider motsols upp i dansriktningen
 
Upprepas från början
 
Avsluta med två schottissteg framåt och en parisersväng på fyra steg och en komplimang
Inskriven som jag fått den mig tillsänd / TB