NICKOLINAS SNOA

Danstyp Snoa
Ursprungsland Sverige
Musik "Nickolinas snoa" med Hasse Andersson (finns på CD:n "den 14:e") eller valfri snoamelodi.
Koreografi Linda Svensson & Manfred Frid, Helsingborg
Fattningar Korsfattning (vänster hand överst), varsoviennefattning, hambofattning, dubbel handfattning.
Steg Stamp, gångsteg, fotombytessteg, snoasteg.
Utgångsställning Parvis i öppen ring vända i dansriktningen med korsfattning (enligt ovan)


 

Takt 1-4 
Två stamp på stället, börja med ytterfoten.
Två gångsteg i dansriktningen, vänd ett halvt varv mot varandra, bibehåll fattingen och backa två gångsteg i dansriktningen.
Lyfter upp händerna och byt sida, kavaljeren till ytterring dam till innerring, på två gångsteg. Nu står paret med ryggarna i dansriktningen och har varsoviennefattning.

Takt 5-8 
Två fotombytessteg mot dansriktningen. Släpp vänsterhänderna. Kavaljeren går ett halvt varv i en halvcirkel på fyra gångsteg, runt sin dam medsols (från ytterring till innerring). Damen går fyra gångsteg ett halvt varv motsols på stället under högerarmarna.

Takt 9-16 
Hambofattning, fyra snoasteg två varv runt medsols. Släpp fattningen.
Parisersväng på fyra gångsteg, (kavaljeren motsols och damen medsols).
Hambofattning, två fotombytessteg (med hopp om man vill!) ett varv runt medsols. Två fotombytessteg (med hopp om man vill!) ett varv runt motsols. Stanna så att kavaljeren hamnar i ytterring med ryggen i dansriktningen och med dubbel handfattning förskjutna till höger om varandra.

Takt 17-28
Fyra gångsteg i dansriktningen, kavaljeren backar. Vänd ett halvt varv mot varandra, fyra gångsteg i dansriktningen damen backar. Släpp, kavaljeren vänster och damen högerhanden. På fyra gångsteg går damen ett halvt varv motsols under armarna. Kavaljeren går från ytterring till innering medsols också på fyra gångsteg.
Hambofattning, tolv snoasteg sex vrav runt medsols.


Takt 29-32 
Bibehållen fattning. Steg: sida, bakom, sida, framför i dansriktningen med början på ytterfoten. Släpp fattningen. Surra var för sig ett varv, kavaljeren medsols, damen motsols,  på fyra gångsteg. Samtidigt med de sista stegen tages utgångsfattningen så att man är redo när........

......dansen börjar om på nytt igen! 


Trevligast att dansa till originalmelodin, början gör sig bäst då (märker ni själva), men går givetvis bra att dansa till valfri melodi.
Dansen gjordes i början av April 1999, men redigerades något 000818 till nuvarande skick. / Linda & Manfred

Upplysningar om dansen: 042-263 163 el. lindaomanfred@telia.com