20 års dansande firades rejält

VIRESTAD - KÄLLA: sMÅLANDSPOSTEN äLMHULT
FOTO: 

Holkyadansen firade 20 år under lördagskvällen. 94 stycken glada dansfantaster samlades på Kvarnavallen i Virestad och dansade så att svetten rann.

Dansare från hela södra Sverige samlades i Virestad för att dansa Gilledans tillsammans.

Arrangörerna Harald och Gunnel Bengtsson har varit med ända sedan starten och tycker inte mycket har förändrats sen dess.

– Vi har blivit lite äldre, det är den enda skillnaden, säger Harald Bengtsson.

 • De flesta som hittade till Virestad den ljumna kvällen i juli har gjort det genom dansportalen Acla där man kan dela sina evenemang med likasinnade.

  – Det är tack vare Acla vi kan dansa med så många människor. Det är väldigt svårt att få ihop folk på landsbygden annars.

  De flesta på Holkyadansen är 50-60 år gamla men några är betydligt äldre än så.

  – Det är väldigt bra motion och är nyttigt det här. Man brukar säga att de som dansar blir så gamla så man får slå ihjäl dem till slut, säger Harald Bengtsson och skrattar.

  Eftersom det var 20-årsjubileum hade några besökare sett till att skapa en ny dans som de uppkallade efter värdparet. Lofttrappen blev Holkyas egna dans.

  – Det är klart att det är häftigt att få en dans uppkallad efter sig.

  Kerstin och Per-Olof Hallgren hade tagit sig ända från Segeltorp utanför Stockholm för att delta i gilledansen.

  – Det är väl inte illa att åka ända till småland från Stockholm. Vi känner värdparet sen länge så det är väldigt kul att komma hit och få dansa med dem. De kunde ha bjudit på lite bättre väder bara, säger Kerstin Hallgren.

  Under eftermiddagen öste regnet över Kvarnavallen men lagom till att dansen drog igång kom uppehållet och det daggvåta gräset till trots blev det en fin kväll.

  – Det är så mycket trevligt folk här. Vi är många tosingar på samma plats i kväll, säger Lennart Bengtsson.

 • Foton och video här
  Bildspel här