Nattkorv och polka: Beskrivning  Musik Originalvideo  Oskarshamnvideo 2006 Instruktionsvideo Text 
Musik: Nattkorv och polka
Artist
: Siv Malmkvist
Utgiven: Dec 2003
Kom till av en ren slump då jag satt vid datorn och letade musik till "Bacillen" som dansas till "Jazzbacillen"med Siv Malmkvist. Då dök den upp, "Nattkorv och polka"...Nattkorv och polka, vilken fin titel tänkte jag och tankade hem musiken. Jag lyssnade och det slog mig direkt, om jag skulle försöka göra en dans till denna låt, det handlade ju också om "Lasse" och "korv med bröd"...jag tycker om korv med bröd och Ann-Christin var bra på att "laga korv" så jag berättade ide´n för henne och hon tände också på den. Vi hade ju aldrig gjort några danser så det blev med stor spänning vi satte igång och provade oss fram under en ganska lång tid. Resultatet blev en dans med ganska många moment och för de som lärt sig den är den mycket omtyckt.
Den framfördes på "Nyhetsdansen" under Oskarshamnsdansen 2006.
  

Aclamixen: Beskrivning  Musik  Video Text
Musik:Vilken härlig dag
Artist: Eva Roos
Utgiven: Maj 2006
Historien bakom "Acla-Mixen" hänger lite samman med "Nattkorv och polka". Jag ville ju ha ut Nattkorv och polka så fort som möjligt så jag kontaktade Berit i Rose-Maries och föreslog de skulle ta med den på deras nästa kultis-CD
som skulle komma snart, under tiden lärde vi ut "Nattkorven". Detta var alltså våren 2004. Det visade sig att Berit inte gillade att sjunga "Nattkorven" och föreslog istället att jag kunde göra en dans till "Vilken härlig dag"  med Eva Roos. Kommer det någon ide` till dans i framtiden så är det väl inte omöjligt sa jag....stegen växte fram så småningom och det blev en dans med tempoväxling som kan vara en utmaning att prova på.
 

Stand by your man: Beskrivning Musik Musik Musik Video
Musik: Stand by your man
Artist: Tammy Wynette
Utgiven:
2007
En fin lugn låt som Yvonne önskade till en dans
Inspelad på utedansbanan i Bockara sommaren 2007

Goodnight Irene:
Beskrivning  Musik  Video
Musik: Goodnight Irene (Om någon vet vem artisten är blir jag jättetacksam om du vill höra av dig till mig)
Artist: Okänd
Utgiven: Jan 2007
Ide`n till den här dansen fick jag när jag hörde Roland Cedermarks stillavalsversion. Jättefin melodi men den var inte så bra att dansa efter till en vanlig vals. Jag letade på nätet och fick fram ca 30 olika versioner men ingen var bra. Jag nämde det för några personer och efter en tid fick jag napp. En kille i nordvästra Skåne hade en inspelning på ett band från 50-talet. Den var nästan perfekt, fick ändra tempot en aning annars var allt bra, killen som sjunger har en fantasktisk, lite sprucken countryröst och när detta skrivs (23 juli 2007) har jag och ingen annan jag pratat med fortfarande ingen aning om vem sångaren är.


Hundringen: Beskrivning Musik Video
Musik: Ge mig en hundring till
Artist: Streaplers
Utgiven: Maj 2007
När jag hörde denna låt "Ge mig en hundring till" med Streaplers kändes det direkt att det skulle kunna bli en dans. Den tog form under vintern 2007 och det blev självklart att introducera den på "nyhetsdansen" i Oskarshamn  i maj månad.


Surbrunnsdansen (Loppan): Beskrivning Musik Video
Musik:
Loppan
Artist:
Flamingokvintetten
Utgiven:
2007-10-05
Denna dans tillkom på ett egendomligt sätt. I samband med att "Ystads vänner av gammaldans" skulle fira 60-årsjubileum funderade jag på att göra en jubileumsdans till dem. Hur jag än letade kom jag inte på nåt kul till den 31 mars 2007 då jubileumsfesten skulle äga rum.Tänkte jag fick göra något så länge, det fick bli ett litet  kort rim som handlade om att en dans skulle komma senare och det lästes upp under jubileumsfesten. Under sommaren lyssnade jag av lite vilken typ av dans och musik som skulle kunna vara omtyckt och kom fram till att "Loppan" var rätt låt. Hittade ganska snabbt en version med Flamingokvintetten som hade rätt "stuk" och jag fann också de rätta stegen som flöt till musiken rätt så kvickt. Tanken var att överraska med dansen på nästa kultiskväll i september och då skulle det ju finnas ett antal par som kunde dansa den eftersom det är en bytesdans. Det var inga problem  att få tag i folk som ville vara med. Det blev lyckat, inget hade läckt ut och överraskningen var ett faktum. Man kan se denna Video här .  "Surbrunnsdansen", som den också heter, kommer utav att parken i Ystad heter "Surbrunnsparken".
Ett stort tack till alla som ville vara med på detta
.
Dansen  visdes också på Oskarshamnsdansen 2008


Julrenen: Beskrivning Musik Video
Musik:
Rudolf med röda mulen
Artist:
The Shanes
Utgiven:
2007-12-09
Hörde den här versionen med Shanes redan i våras och jag gillade den direkt, det är en så fin "schottisrytm" i den tycker jag. Lite fel tid att göra en juldans på så den fick ligga på hyllan så länge och tänkte att jag kommer väl på lite steg under året, men jag glömde faktiskt bort det och kom att tänka på det så sent som i månadsskiftet november-december. Panik panik....snart jul och ingen dans klar. Satte igång låten direkt, provade lite stegkombinationer och de föll på plats nästan med detsamma, lite finjusteringar veckan efter bara. Ok... dansen klar och nu var frågan hur den skulle lanseras innan jul. Julfest är ju ett bra tillfälle att visa på och så blev det, den visades som en överraskning på Döderhultsviksgillets julfest i Oskarshamn den 9 december.
Dansen visades också på Oskarshamnsdansen 2008.


Judy: Beskrivning Musik Video
Musik: Judy
Artist: Elvis
Utgiven: 2009-05-24
Kort och gott, tycker den här låten är så fin, både taktmässigt och melodin. Fick till lite steg som flöt tycker jag och kanske en ny variant av hållning i kombination med stegen. Visades för första gången på Oskarshamnsdansen 090524.
 

Sprattelgubben: Beskrivning Musik Video
Musik: Han hette Elmer
Artist: Alice Babs
Utgiven: 2009-05-24
Idèen till denna dans fick jag på Tydingesjöns camping  i augusti 2008. Det regnade och vi höll på att sätta upp/ihop regnskydden på husbilarna då de spelade denna låt på radion och jag började sjunga med, efter en stund sjöng jag Arnold istället för Elmer och det blev ju kul varpå alla stämde in. Tänkte direkt att det kunde bli en kul dans. Några månader senare när jag funderade på vad som skulle visas på Oskarshamnsdansen kom jag ihåg den här låten och stegade runt lite då och då varpå det till sist blev en dans. Visade dansen för vederbörande och han tände direkt.  Ja, att döma av publiken på Oskarshamnsdansen tände de också till så resultatet blev ju ganska lyckar kan man säga.

Hambo med Britt-Marie: Beskrivning Musik  Video  Musik-långsam version
Musik: Hambo med Britt-Marie
Artist: Thore Skogman
Utgiven: 2009-08-29
Dansen är ett pris som var utlyst till den tiotusende besökare på Aclaporten. Pristagaren heter Britt-Marie och av en slump hittades den här passande musiken. Provade lite olika hambovarianter och det blev lite hambomazurka eftersom den går ganska fort. Dansen visades första gången på Aclaportens Kräftfiskekultis 29-30 augusti 2009, visades också på Lessebos intesivkurs den 3 okober 2009.

Aclatangon: Beskrivning Musik Video
Musik: Midnattstango
Artist: Curt Haagers
Utgiven: 2009-10-03
Hade länge tänkt jag skulle göra en tango eftersom det inte fanns så många. Letade musik och kom fram till Midnattstango skulle passa. Den här versionen med Curt Haagers har egentligen ingen ren tangotakt men jag valde att kalla den Aclatango ändå. Under året har det ändå plötsligt kommit flera nya tango så nu finns det lite fler att välja på.
Aclatangon visades första gången den 3 oktober 2009 I Lessebo.

Vals till Yvonne: Beskrivning Musik Video
Musik: Brudvals (Evert Taube)
Artsist: Roland Cedermark
Utgiven: Hösten 2011
Den här dansen är en present till Yvonnes 60-årsdag. Musiken är vald med tanke på en mycket närstående morbror som hette Bernt ( den kallas också Bernts vals) och de fina harmonislingerna som finns i låten. Visades på Septemberdansen i Trollhättan och på Intensivkursen i Hovamantorp.

Volvopromenad: Beskrivning Musik Video
Musik: Vi vill åka Volvo
Artsist: Okänd
Utgiven: 2012-02-06
Dansen är tillägnad Ingmar Gunnarsson på hans födelsadag den 25 jan 2012. Dansen visades för första gången på hans fest den 4/2. Han har sysslar med timmertransporter med sin Volvo lastbil som han är förtjust i.

Götes klappdans: Beskrivning Musik Video
Musik: Klapp klappdans
Artist: Trivs me Brogrens
Utgiven: 2013-01-17
Dansen är tillägnad Göte Eriksson på hans 65-årsdag 2009.

Aclaschottis: Beskrivning Musik Video
Musik: Bestafar
Artsist: Eva & Ingvar
Utgiven: 2013-04-13

Gillade helt enkelt musiken och fick till några steg. Visades första gången på Höjdarsvängen 2013-04-13

En glad pensionär: Beskrivning Musik Video
Musik: Pensionärsvisan
Artsist: Thore Skogman
Utgiven: 2013-04-13
Dansen är ett önskemål av Siv-Britt som hade hört låten på radio. Visades första gången på Höjdarsvängen 2013-04-13
 
Sista dansen: Beskrivning Musik Video Instruktionsvideo
Musik: Spara sista dansen för mig
Artist: Sten & Stenley
Utgiven: 2015-05-16
Fick lust att sätta steg till denna gamla fina låt. Visade på Oskarshamnsdansen 2015-05-16

Jungfrun: Beskrivning Musik Musik  Video
Musik:
Oh Julie
Artist:
Skakin Stevens eller Lasse Stefanz
Utgiven:
2017-04-29
Visades 1a gången i Norrhult. Vaknade en morgon med att låten spelades i huvudet, varpå jag gick upp och testade några steg och efter lite justering blev den så här.

Jäntorna i Småland: Beskrivning Musik Video
Musik: Flickorna i Småland
Artist: Halcons
Utgiven: 2018-03-21
Dansen är tillängnad två småländska kvinnor, Inger och Jenny på deras gemensamma 150 års dag.
Visades 1a gången på Gillesdansträffen i Norrhult 2018-04-28

Boogie-Woogie Schottis: Beskrivning Musik Video
Musik: Boogie-Woogie Rockn Roll
Artist: Sten & Stanley
Utgiven: 2018-03-30
Fastnade helt enkelt för musiken och stegen kom lite automatiskt.
Visades 1a gången på Gillesdansträffen i Norrhult 2018-04-28

Sommarens första vals: Beskrivning Musik Video
Musik: Sommarens första vals
Artist: Ragnar Nilsson
Utgiven: 2019-04-27
Visades första gången på Gilledansträffen i Norrhult sedan på Hjälmardansen 2019-05-31

Spanska ögon: Beskrivning Musik Video
Musik: Spanish eye´s
Artist: Elvis
Utgiven: 2019-04-27
Visades första gången på Gilledansträffen i Norrhult sedan på Hjälmardansen 2019-05-31

Corionadansen:
Beskrivning Musik Video
Musik: Corina Corina
Artist: Black Jack
Utgiven: 2020-03-21
Dansen kom till spontant när jag lyssnade på låten Corina Corina i Coronatider

Det skall bli åka av: Beskrivning Musik Video
Musik: Det skall bli åka av
Artist: Framed
Utgiven: 2020-09-29

Det blir en lång jul i år (Coronajul): Beskrivning Musik Video
Musik: Det blir en lång jul i år
Artist: Torson
Utgiven: 2020-12-08

Surströmmingspolka Beskrivning Musik Video
Musik:
Surstömmingspolka
Artist: Thore Skogman
Utgiven:
2021-08-19
Dansen kom till spontant på morgonen den 19 aug när jag hörde på TV att det var surströmmingspremiär

Fredsdansen för ett par Beskrivning Musik Video
Musik: En liten fågel
Artist: Stefan Borsch eller Nicole
Utgiven: 2021-09-04